fall logo

Nybygg

FALLSIKRINGSUTSTYR PÅ NYBYGG

Er du byggherre, beregner eller driftsleder, er det enkelt å inntegne lovpålagt fallsikringsutstyr på nybygg. Det er vanlig at vi jobber på mange forskjellige prosjekter samtidig, hvor tett samarbeid med byggeleder og taktekker er viktigt slik at utstyret blir installert på det helt rette tid og sted.

Send gjerne takplan eller skissetegninger, og Fallsikkerhet.no vil lage et forslag/beregning på nødvendig fallsikringsutstyr. Etter montasje av wiresystemer utdanner vi vaktmester eller bygningstilsynsfører i bruken av fallsikringsutstyr.

REGELVERK

Det er viktig å overholde regelverk vedrørende fallsikring av nybygg, så man forminsker risikoen for fall og ulykker. Regelverket sier at arbeid utført i høyden (over 2 meter) alltid skal sikres, og her skal man bruke blant annet bruke kollektive systemer og personlig fallsikringsutstyr som du kan lese mer om her. Kollektive systemer kan være rekkverk som også har egne retningslinjer for bruk. For eksempel skal et rekkverk være minimum 1 meter høyt med håndlist, knelist og fotlist. Personlig fallsikringsutstyr kan være sikringsseler eller permanente wiresystemer.

FALLSIKKERHET GJØR DET ENKELT MED FALLSIKRING AV NYBYGG

Hos Fallsikkerhet er vi veldig opptatt av at du skal komme trygt hjem, og derfor vil vi gjøre denne prosessen for deg så enkel og trygg som mulig. Fallsikkerhet har ikke bare fallsikringsutstyr til nybygg, men vi har også sertifiserte montører som kan assistere med å montere godkjente wiresystemer iht. EN-795, som oppfyller europeiske krav.

Vi tar også imot takplaner og skissetegninger, og hjelper gjerne med til å lage forslag/beregning på hvilke fallsikkerhetsutstyr som er nødvendig til nybygget. Etter montering av wiresystemene assisterer vi med opplæring og utdanning rundt bruken av fallsikringsutstyr til nybygg.

En risikovurdering er også noe som må utføres før man starter fallsikringen av nybygg, og dette utføres normalt med arbeidstakerne, verneombudet og de tillitsvalgte. Det er arbeidsgiver og bygningseier som har ansvaret for dette. En risikovurdering trenger ikke å være komplisert, og vi har derfor noen tips og materiale om risikovurdering.

Tre enkle spørsmål er kjernen i risikovurderingen:

  1. Hva kan gå galt?
  2. Hva kan vi gjøre for å forhindre dette?
  3. Hva kan vi gjøre for å redusere konsekvensene dersom dette skjer?

Du kan også laste ned mer informasjon om dette her:

  • Last ned mal for kartlegging og risikovurdering
  • Last ned mal for risikodiagram
  • Last ned mal for handlingsplan

Har du spørsmål til dette kan du kontakte Fallsikkerhet på e-post eller ringe:
Lars, mob: 981 51 107

Vi kommer gjerne innom på en uforpliktende befaring for å avklarefallsikringsbehovet ditt for nybygget.