Nybygg

FALLSIKRINGSUTSTYR PÅ NYBYGG.

Er du byggherre, beregner eller driftsleder, er det enkelt å inntegne lovpålagt fallsikringsutstyr på nybygg. Det er vanlig vi jobber på mange forskjellige prosjekter samtidig, hvor tett samarbeide med byggeleder og taktekker er viktigt slik at dette utstyr kommer opp på det helt rette sted og tidspunkt.

Send gjerne takplan eller skissetegninger, og vi i Fallsikkerhet.no vil lage et forslag/beregning på nødvendig fallsikringsutstyr. Etter montasje av wiresystemer utdanner vi vaktmester eller bygningstilsynsfører i bruken av fallsikringsutstyr.

REGELVERKK

Det er viktig å overholde regelverk vedrørende fallsikring av nybygg, så man forminsker risikoen for fall og ulykker. Regelverket sier at arbeid utført i høyden (over 2 meter) alltid skal sikres, og her skal man bruke blant annet bruke kollektive systemer og personlig fallsikringsutstyr som du kan lese mer om her. Kollektive systemer kan være rekkverk som også har egne retningslinjer for bruk. For eksempel skal et rekkverk være minimum 1 meter høyt med håndlist, knelist og fotlist. Personlig fallsikringsutstyr kan være sikringsseler eller permanente wiresystemer.

 

FALLSIKKERHET GJØR DET ENKELT MED FALLSIKRING AV NYBYGG

Vi hos Fallsikkerhet er opptatt av at du skal komme trygt hjem, og derfor vil vi gjøre denne prosessen for deg så enkel og trygg som mulig. Fallsikkerhet har ikke kun fallsikringsutstyr til nybygg, men vi har også sertifiserte montører som kan hjelpe til med å montere godkjente wiresystemer iht. EN-795, som oppfyller europeiske krav.
Vi mottar også takplaner og skissetegninger, og vil gjerne hjelpe til med å lage et forslag/beregning på hvilket fallsikkerhetsutstyr som er nødvendig til nybygget. Etter monteringen av wiresystemene ordner vi med opplæring og utdanning vedrørende bruken av fallsikringsutstyr til nybygg.

En risikovurdering er også noe som skal utføres før man starter fallsikringen av nybygg, og dette utføres normalt med arbeidstakerne, verneombudet og de tillitsvalgte. Det er arbeidsgiveren og bygningseieren som har ansvaret for dette. En risikovurdering trenger ikke å være komplisert, og vi har derfor noen tips og materiale om risikovurdering.

Tre enkle spørsmål er kjernen i risikovurderingen:

  • Hva kan gå galt?
  • Hva kan vi gjøre for å forhindre dette?
  • Hva kan vi gjøre for å redusere konsekvensene dersom det skjer?

Du kan også laste ned mer informasjon om dette her:

Har du spørsmål til dette kan du kontakte Fallsikkerhet på e-post eller ringe:

Lars, mob: 981 51 107
Morten, mob: 980 81 790

Så kommer vi gjerne på en uforpliktende befaring for å avklare ditt fallsikringsbehov for nybygget.