fall logo

Sameie

FALLSIKRINGSUTSTYR TIL SAMEIE

På denne siden vil du finne alt av informasjon om fallsikring og fallsikringsutstyr til sameie, og også en kort introduksjon til regelverk og risikovurdering som er viktige deler av prosessen. Fallsikkerhet sin største oppgave er å sikre at alle kommer trygt hjem, og du kan derfor finne sertifisert fallsikringsutstyr til nybygg på vår hjemmeside. Hos oss finner du også veiledning for montering av dette utstyret.

REGELVERK VEDRØRENDE FALLSIKRING AV SAMEIE

Å ha det riktige fallsikringsutstyret for nybygg er en av de viktigste delene av å forebygge risikoen for ulykker og fall ved arbeid i høyden. Derfor er en del av regelverket at utstyret er sertifisert etter retningslinjer fra Arbeidstilsynet, som selvsagt er tilfellet med vårt utstyr. Alt av vårt utstyr er fra Lux-Top, som har gjennomgått strenge tester for å bli godkjent som produsent av fallsikringsutstyr.

I tillegg til dette gjelder viktige regler, som at alt av arbeidsoppgaver som utføres i høyden (over 2 meter), krever fallsikringsutstyr. Dette kan f.eks. være kollektive systemer som rekkverk, og personlig fallsikringsutstyr. Du kan lese mer om regelverk på denne siden.

FALLSIKKERHET GJØR DET ENKELT MED FALLSIKRING AV SAMEIE

Fallsikkerhet gir deg ikke kun sertifisert fallsikringsutstyr til sameie, men også fagkyndig veiledning gjennom hele prosessen. Prosessen trenger ikke å være komplisert, og det hele starter med en risikovurdering av arbeidsplassen. Dette er noe som arbeidsgiveren og bygningseieren har ansvaret for. Om du vil sette deg mer inn i hvordan en risikovurdering blir utført innen man skal i gang med å fallsikre et nybygg, så får du noen gode tips her.

Tre enkle spørsmål er kjernen i risikovurderingen:

  1. Hva kan gå galt?
  2. Hva kan vi gjøre for å forhindre dette?
  3. Hva kan vi gjøre for å redusere konsekvensene dersom det skjer?

Du kan også laste ned mer informasjon om dette her:

  • Last ned mal for kartlegging og risikovurdering
  • Last ned mal for risikodiagram
  • Last ned mal for handlingsplan

Har du spørsmål til dette kan du kontakte Fallsikkerhet på e-post eller ringe:
Lars, mob: 981 51 107

Så kommer vi gjerne på en uforpliktende befaring for å avklare fallsikringsbehov.